Foundation

Pressmeddelande: Tim Bergling Foundation ingår i nytt samarbete med You + Music

YOU+ MUSIC växlar upp och åker på Sverige-turné – vill koppla samman unga talanger från hela landet som vill verka inom musikbranschen‍

YOU+ MUSIC är den svenska musikbranschens storsatsning, i år med fokus på hur man kan leva på och jobba med musik, på ett långsiktigt sätt.
För första gången tar YOU+ MUSIC formen av en ambulerande musikkonferens runtom i Sverige, i syfte att koppla samman fler unga med musikbranschen.

Först ut blir Stockholm 11 oktober, följt av Borlänge 17 oktober, Göteborg 23 oktober, Malmö 24 oktober och Umeå 14 november.

– Efter tre år har det blivit dags att ta ytterligare steg för att göra industrin ännu mer inkluderande och hållbar genom att koppla samman bransch med unga inte bara med fokus på Stockholm utan över hela landet, säger Ludvig Werner, vd på Ifpi Sverige.

För att minska tröskeln för den som är intresserad av en karriär inom musiken arrangerar Grammis och Fryshuset tillsammans med den svenska musikbranschen med Live Nation, Spotify och Tim Bergling Foundation i spetsen för fjärde året i rad satsningen YOU+ MUSIC – den enda stora och riktigt breda musikmässan i Sverige.

Där det tidigare har gjorts enstaka nedslag i landet turnerar YOU+ MUSIC i år runt till fem olika orter i Sverige: Stockholm 11 oktober, följt av Borlänge 17 oktober, Göteborg 23 oktober, Malmö 24 oktober och Umeå 14 november.

– Det är viktigt för oss att nå ungdomarna i deras egen verklighet. På det sättet kan vi ge unga ett tryggt, kreativt och hoppingivande sammanhang där de får möjlighet växa och ta sig vidare i branschen. I år kan vi dessutom möta fler unga, då vi fått chansen att utveckla projektet med fler lokala nedslag. Vi är stolta över att få göra det här ihop med musikbranschen. När vi är flera aktörer som går ihop och samarbetar för att skapa riktig förändring, då är vi som starkast, säger Rebecka Ramberg, verksamhetschef för Ungdomskultur på Fryshuset.

Programmet i samtliga städer kommer att innehålla en mix av:

  • A&R-lyssningar där unga får chans att spela upp sin musik i personliga möten
  • Panelsamtal med artister, producenter och branschexperter
  • Workshops för unga att utveckla sina färdigheter
  • Personliga möten med våra partnerföretag som delar med sig av tips och jobbmöjligheter
  • Showcase-spelningar där unga artister får en scen att uppträda från och ges möjlighet till feedback

Programmet för årets upplaga kommer presenteras i början av oktober.

Tidigare år har bland andra följande medverkat: A36, Jelassi, Straynané, Myra Granberg, Petra Marklund, Thomas Stenström, Cleo, Hanna Ferm, Mona Masrour, Nisj, Alan Max, Period Girl, estraden, Amr Badr, Anis Don Demina, Fabian Svorono, Amie Bramme Sey, Assia Dahir, Ellen Krauss, Kerstin Ljungström, Joy Deb, Sara Faraj, Filip Dikmen, Kadiatou med flera.

Datum:

11/10 Stockholm, Fryshuset Hammarby Sjöstad

17/10 Borlänge, Cozmoz Arena

23/10 Göteborg, Fryshuset Göteborg

24/10 Malmö, Fryshuset Malmö

14/11 Umeå, Västra Paviljongen

Partners till YOU+ MUSIC:

Grundare: Grammis, Fryshuset

Huvudpartners: Spotify, Live Nation, Tim Bergling Foundation

Partner: Stim

Supporters: Sveriges Radio, SAMI, Sony Music, Universal Music, Warner Music, Sony Music Publishing, Universal Music Publishing, Luger

Lokala Arrangörer:

Borlänge – Folkets Hus Borlänge, ABF & Dalapop

Göteborg: Fryshuset Göteborg

Malmö: Fryshuset Malmö

Umeå: AC Live/Humlan

Klas Bergling

Chairman